Cursussen en workshops in seizoen 2017-2018

De volgende basiscursus smeden start op donderdag 18 januari en 12 april 2018. Dit is een leuke beginners cursus waar je kennismaakt met het smidsvak, het vuur en diverse technieken. De cursus messen smeden start op woensdag 17 januari en op 11 april 2018! In deze cursus leer je hoe je een mes maakt, hoe je het slijpt en hoe je het mes voorziet van een heft en een schede.
Aanmelden kan bij de Stadswerkplaats Groningen voor 25 oktober en 25 februari 2018!
Voor een workshop smeden kunt u mij bellen. Dan maken we een afspraak over de datum, het voorwerp (bijv. een kandelaar of een mes) en met hoeveel personen u denkt te komen.
Meld je aan voor een workshop via email:fredbos@ambachteneducatie.nl
of via telefoonnummer 06-27420229
of voor de volgende cursus via de Stadswerkplaats Groningen http://www.stadswerkplaats.nl .

Kunstsmederij Bos
Kunstsmederij Fred Bos is een onderdeel van Ambacht & Educatie, dat zich richt op het vervaardigen van op-maat-gemaakt smeedwerk. Stijlperioden als Art Deco en Art Nouveau zijn belangrijke bronnen van inspiratie bij het maken van nieuwe ontwerpen. Onder het kopje ┬┤Werk┬┤ zijn voorbeelden te vinden.

Fred Bos - Ambacht & Educatie
Ambacht & Educatie is een jong bedrijf dat zich richt op oude ambachten. Helaas zien we steeds meer oude ambachten verdwijnen. De smid, de timmerman, de loodgieter, de beeldhouwer... de oude ambachtelijke beroepen dreigden uit te sterven door nieuwe technologie en massaproductie. In de architectuur is dit terug te herkennen; decoraties, glas-in-lood beglazingen, gedetailleerd schilderwerk en smeedwerk zijn nauwelijks terug te vinden in hedendaagse bouwwerken.

Fred Bos, de drijvende kracht achter Ambacht & Educatie, heeft een passie voor oud ambachtelijk werk. Al van jongs af aan maakte hij meubeltjes, kerfde hij in hout en had hij een grote interesse in scheepsbouw en zeevaart. Na jaren zich in het onderwijs te hebben ingezet, kwam hij met een idee om een bedrijf op te zetten om jonge mensen het oude vakwerk te leren. Met dit idee is Ambacht & Educatie ontstaan.

Ambacht & Educatie richt zich op het opleiden van met name jonge mensen die een ´vergaan beroep´ willen leren. Tevens is het mogelijk een begeleidingstraject af te spreken, voor jongeren met een PGB (Persoons Gebonden Budget) of mensen in een uitkeringssituatie. Een traject dat bijdraagt tot het activeren, socialiseren en reïntegreren van mensen naar een school- of werksituatie. Kunstzinnige ontwerpen en creativiteit staan centraal bij Ambacht & Educatie.